снимка БулфотоХарчим 65 251 000 лева за предстоящите избори. Това заяви

...
снимка БулфотоХарчим 65 251 000 лева за предстоящите избори. Това заяви
Коментари Харесай

Харчим 65 млн. лева за изборите

снимка Булфото

Харчим 65 251 000 лв. за идните избори. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на постоянното съвещание на Министерския съвет, оповестиха от държавната осведомителна работа, предаде  .

Премиерът акцентира, че дружно със средствата за закупуване на машини за гласоподаване общо до този миг държавното управление отпуска близо 110 милиона лв. за разноските по подготовката на изборите за народни представители през 2021 година

Одобрените през днешния ден средства са с 1,2 милиона лв. повече по отношение на в началото разработения от Министерството на финансите вид. Така се удовлетворява настояването на Централната изборна комисия по отношение на възнагражденията на членовете на районните изборни комисии и на секционните изборни комисии.

Дейностите, които ще бъдат финансирани със средствата, включват подготовка и печатане на изборните описи, закупуване и разработване на нужните изборни бумаги и материали и печатане на бюлетините, както и логистично обезпечаване на регионалните и общинските администрации и на администрацията на Министерския съвет.

Средства ще се изразходват и за хонорари на членовете на районните и секционните изборни комисии, за компютърната обработка на данните от гласуването и издаването на бюлетин с резултатите от изборите, както и за осъществяване на разяснителна акция за правата и отговорностите на жителите и метода на гласоподаване.

Ще бъдат проведени местата за гласоподаване и ще бъде обезпечено гласуването с преносима изборна кутия или в обособена изборна секция на гласоподавателите, сложени под наложителна карантина или наложителна изолираност, както и за лицата с COVID-19, настанени в лечебни заведения. Ще бъдат обезпечени всички нужни средства за отбрана като защитни маски, ръкавици, дезинфектанти и други за основаване на здравословни и безвредни условия за произвеждането на избори по време на изключителна епидемиологична конюнктура.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР